Morda boste presenečeni, ko boste prebrali, da ta seznam ne vključuje jogurta, surove hrane ali solate! Kitajska medicina ima povsem drugačen pogled na to, kako najbolje jesti za hujšanje in zdrav metabolizem. Vzhodni način prehranjevanja ni v štetju kalorij, mineralov ali vitaminov, ampak jesti hrano, ki energijsko podpira organe, ki so ključnega pomena za zdravo presnovo, vključno z želodcem, vranico, ledvicami in jetri.
Dobro ohranjena skrivnost hujšanja kitajske medicine: če resnično želite izgubiti odvečno težo, jejte kuhano zelenjavo!
Kuhana zelenjava ne samo, da podpira funkcije teh organov, ampak tudi absorbira olje med samim postopkom kuhanja. Ta živila naravno absorbirajo tudi odvečno olje v vašem prebavnem traktu in se hkrati spojijo z odvečno sluzjo in lipidi v telesu ter jih med izločanjem izpirajo.
Katera so ta vrhunska živila?
Jajčevci – ta neverjetna in okusna zelenjava močno uravnava vašo splošno notranjo energijo Qi in funkcije Jeter, saj znižuje holesterol. Najboljši so beli jajčevci.
Bambusovi vršički – super zelenjava, ki jo tradicionalno jedo v azijskih državah, ki pomaga želodcu in celotnemu prebavnemu sistemu optimalno delovati.
Gobe – te užitne glive podpirajo tudi vaš želodec in lahko tudi preprečijo raka! Pazite, da jih ne boste zaužili surovih!
Korenina Taro – korenina taro ima tudi posebno sposobnost absorbiranja olj in blagodejno deluje na vaš želodec, vendar jo uživajte le v zmernih količinah.
Dober tek!