Mafini na TKM način za krepitev vitalne energije

Okusni mafini, ki nudijo podporo vaši vranici in želodcu, ki poskrbijo za uravnovešeno energijo srednjega trojnega grelca.

Sestavine

1½ skodelice (160 g) kitajskih rdečih datljev (žižule)

1 čajna žlička sveže naribanega ingverja

1 skodelica vroče vode

 ¼ skodelice (50 g) rjavega sladkorja

 5 jajc

 ¼ skodelice (20 g) granuliranega sladkorja

Približno ⅛ čajne žličke (15 g) medu

2 žlički limoninega soka

¾ skodelice (100 g) univerzalne moke ali moke za pecivo

 ⅔ skodelice (80 g) polnozrnate pšenične moke

 ½ žličke (2 g) soli

 ½ čajne žličke (3 g) sode bikarbone

1 žlička (5 g) pecilnega praška

Približno ¼ skodelice (50 g) oljčnega olja

 ½ skodelice (60 g) sesekljanih orehov

Sezamova semena za okras

kitajski datlji

Navodilo za pripravo

Pečico segrejte na 180 stopinj. Pekač za mafine obložite s papirnatimi podlogami. Datlje (žižole) najprej za 10 minut namočite v vroči vodi in jim odstranite peško. Svež ingver olupite in naribajte.
V mešalniku zmešajte datlje z rjavim sladkorjem in dodajte ingver. V mešalniku stepajte jajca, sladkor, med in limonin sok. Primešajte ingverjevo pasto iz datljev, da nastane gladka zmes. Presejte obe moki, sol, sodo bikarbono in pecilni prašek. Mešajte, da se vse sestavine med seboj dobro povežejo. Dodajte olje in sesekljane orehe. Še enkrat dobro premešajte in maso vlijte v pekač za mafine. Pečete približno 15-20 minut. Mafine postrezite posute s sezamovimi semeni.

Brez slabe vesti uživajte v tej sladki in zdravi pregrehi!