Ta praznična vroča čokolada je popolna poslastica za udobje v prihajajočih hladnih mesecih. V TKM je goba lingzhi ali goba nesmrtnosti (ganoderma lucidum) močna sestavina, ki ne le krepi imunost, ampak tudi dviguje razpoloženje in duha, ko je vreme ali naše notranje nebo sivo. Dodali smo goji jagode, čokolado in rjavi sladkor za dvig vitalne energije Qi.
Goba nesmrtnosti (lingzhi) krepi imunski sistem in ledvično esenco Jing
Kakav uravnava razpoloženje in pomirja naš duh. Krepi tudi srce, vranico in ledvica
Goji jagode krepijo jetra in ledvice
Vroča čokolada na TKM način
Sestavine
1 skodelica mleka iz indijskih oreščkov (lahko tudi drugo rastlinsko mleko ali kravje)
½ tablice temne čokolade (ena dlan)
2 žlici kakava v prahu
1 žlička gobe lingzhi ali druge gobe v prahu (če je na voljo)
1 žlica rjavega sladkorja
2 žlički goji jagod
Navodilo za pripravo
Toplo mleko iz indijskih oreščkov segrejte na štedilniku. Čokolado raztopite v toplem mleku ter mešajte, dokler se popolnoma ne raztopi. Dodajte ostale sestavine, razen goji jagod.
Stepajte ali mešajte, dokler ne nastane gladka tekstura brez grudic. Na vrh posujte goji jagode in postrezite toplo.